fu'a_ulu

Ua sili atu le fa'atauga o ta'avale eletise i lo le tiso

E tele atu ta'avale eletise na fa'amauina nai lo ta'avale diesel mo le masina lona lua fa'asolosolo ia Iulai, e tusa ai ma fa'amaumauga tau pisinisi.

O le fa'atolu ai lea ona fa'ato'ilalo e ta'avale eletise ma'a le tiso i le lua tausaga talu ai.

Ae ui i lea, o le resitalaina o taavale fou na paʻu i le toetoe o le tolu, o le Sosaiete a le au gaosi afi ma le aufaipisinisi (SMMT).

O le alamanuia na lavea i le "pingdemic" o tagata o loʻo tutoʻatasi ma le faʻaauauina o le le lava o chip.

I le masina o Iulai, na toe fa'amauina ai le resitalaina o ta'avale eletise ma ta'avale diesel, ae o le resitalaina o ta'avale penisini na sili mamao atu nai lo mea uma e lua.

E mafai ona lesitala taʻavale pe a faʻatau atu, ae mafai foʻi e le au faʻatau ona resitala taʻavale aʻo leʻi faʻatau atu i luma o le malae.

Ua amata ona faʻatau e tagata taʻavale eletise aʻo taumafai le UK e agai atu i se lumanaʻi maualalo carbon.

O loʻo fuafua Peretania e faʻasa le faʻatau atu o penisini fou ma taavale tiso i le 2030, ma hybrids i le 2035.

O lona uiga o le tele o ta'avale i luga o le auala i le 2050 o le eletise, fa'aoga suau'u hydrogen, po'o nisi mea fa'atekonolosi e le fa'aogaina.

I le masina o Iulai na i ai le "faʻateleina o le faʻatupulaia" i le faʻatau atu o taʻavale faʻapipiʻi, fai mai le SMMT, faʻatasi ai ma taʻavale eletise e ave le 9% o faʻatau.Ua oʻo atu i le 8% o faʻatauga faʻapipiʻi faʻapipiʻi, ma taʻavale eletise eletise e toetoe lava 12%.

1

E faatusatusa lea i le 7.1% o sea maketi mo tiso, lea na vaaia ai le 8,783 lesitala.

I le masina o Iuni, na faʻatau atu ai foʻi le tiso o taʻavale eletise, ma na tupu foʻi ia Aperila 2020.
O Iulai e masani lava o se masina filemu i fefaʻatauaiga o taavale.O tagata faʻatau i lenei taimi o le tausaga e masani ona faʻatali seʻia oʻo i le suiga o le numera o Setema aʻo leʻi faʻatupeina i uili fou.

Ae ui i lea, o fuainumera lata mai o loʻo faʻaalia manino ai suiga tetele o loʻo faia i totonu o pisinisi.

E tele atu ta'avale eletise na fa'amauina nai lo diesel, ma i se vaega taua tele, mo le masina lona lua i le laina.

O se taunuuga lena o le faʻaauauina o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le manaʻoga mo tiso ma faʻateleina le faʻatau atu o taavale eletise.

I le tausaga e o'o mai i le taimi nei, o lo'o i ai pea le la'ititi o le tiso, ae i luga o faiga o lo'o i ai nei e le tumau.

O lo'o i ai se fa'atagaga iinei - o le fuainumera mo diesels e le o aofia ai hybrids.Afai e te fa'ailogaina i latou i le ata mo tiso e foliga mai e sili atu le soifua maloloina, ae le tele.Ma e faigata ona vaaia lena suiga.

Ioe, o lo'o faia pea e le au fai ta'avale afi afi.Ae faʻatasi ai ma faʻatauga ua matua maualalo, ma faʻatasi ai ma Peretania ma isi malo o loʻo fuafua e faʻasaina le tekonolosi i luga o taavale fou i totonu o ni nai tausaga, e itiiti lava a latou faʻamalosi e teu faʻafaigaluega i latou.

I le taimi nei o faʻataʻitaʻiga eletise fou o loʻo sau i luga o le maketi mafiafia ma vave.

I tua i le 2015, o diesel na faia ai se vaega i lalo o le afa o taavale uma na faʻatau atu i Peretania.E faapefea ona suia taimi.

2px fa'aaliga lanu efuefu
I le aotelega, o le resitalaina o taavale fou na pa'ū 29.5% i le 123,296 taʻavale na fai mai SMMT.

Mike Hawes, le pule sili o le SMMT, fai mai: "O le tulaga susulu [ia Iulai] o loʻo tumau pea le faʻateleina o le manaʻoga mo taʻavale eletise aʻo tali atu le au faʻatau i le tele o numera i nei tekinolosi fou, faʻamalosia e le faʻateleina o filifiliga o oloa, faʻaosofia tupe ma tupe ma se taʻavale fiafia. poto masani.”

Ae ui i lea, na ia taʻua o le le lava o komipiuta komipiuta, ma le aufaigaluega e tuʻufua ona o le "pingdemic", na "faʻalavelaveina" le malosi o le alamanuia e faʻaogaina ai le faʻamalosia o le tamaoaiga.

O le tele o kamupani o loʻo tauivi ma le aufaigaluega o loʻo taʻu atu e faʻaesea e le NHS Covid app i le mea e taʻua o le "pingdemic".

O le tau o le ta'avale eletise 'e tatau ona sa'o' fai mai faipule
Fai mai David Borland o le kamupani su'etusi EY, o fuainumera vaivai mo Iulai e le o se mea e ofo ai pe a faatusatusa i le faatauina atu i le tausaga talu ai ina ua faatoa sau Peretania mai le loka muamua o le coronavirus.

“O se fa’amanatu fa’aauau lea o so’o se fa’atusatusaga i le tausaga ua tuana’i e tatau ona ave i ai ma sina masima ona o le fa’ama’i na mafua ai se tulaga le mautonu ma le le mautonu mo le fa’atauina o ta’avale,” o lana tala lea.

Ae ui i lea, na ia fai mai o le "sii atu i le leai o se afi o loʻo faʻaauau pea le saoasaoa".

"Gigafactories talepe eleele, ma maa ma taavale eletise maua le tautinoga faafouina mai le au teu tupe ma le malo o loo faasino atu i se soifua maloloina eletise lumanai mo taavale a Peretania," o lana tala lea.


Taimi meli: Oke-18-2021
  • Mulimuli mai ia i matou:
  • facebook
  • linkedin
  • twitter
  • youtube
  • instagram

Tuu lau Feau:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou