fu'a_ulu

Ma'a atoa i le 15 minute: O le ta'avale eletise aupito vave lea i le lalolagi

O le taʻavale eletise sili ona televave a le lalolagi na faʻalauiloaina e Swiss tekinolosi, ABB, ma o le a avanoa i Europa i le faaiuga o le 2021.

O le kamupani, e tusa ma le € 2.6 piliona, fai mai o le Terra 360 modular charger fou e mafai ona faʻaalu i le fa taavale i le taimi e tasi.O lona uiga e le tau faatali aveta'avale pe afai o lo'o muamua atu se isi tagata i le fale fa'atumu - na'o le toso i luga o le isi palaka.

E mafai e le masini ona fa'atumu atoa so'o se ta'avale eletise i totonu ole 15 minute ma tu'uina atu le 100km le mamao ile itiiti ifo ile 3 minute.

Ua va'aia e le ABB le fa'atupula'ia o mana'oga mo uta ma ua fa'atau atu le sili atu i le 460,000 ta'avale eletise i luga atu o le 88 maketi talu ona ulufale i le pisinisi e-mobility i le 2010.

"Faatasi ai ma malo i le salafa o le lalolagi o loʻo tusia faiga faʻavae lautele e fiafia i taʻavale eletise ma faʻapipiʻiina o fesoʻotaʻiga e faʻafefe ai suiga o le tau, o le manaʻoga mo le faʻaogaina o le eletise, aemaise lava nofoaga faʻapipiʻi e vave, faigofie ma faigofie ona faʻaogaina e maualuga atu nai lo se isi lava taimi," o le tala lea a Frank Muehlon, Peresetene o le Vaega o E-mobility a le ABB.

eletise_taavale_fa'atauga_uk

Theodor Swedjemark, Ofisa Sili o Feso'ota'iga ma Sustainability Officer i le ABB, fa'aopoopo mai o femalagaiga i luga o auala i le taimi nei e tusa ma le lima o le fa'aosoina o le CO2 i le lalolagi ma o le mea lea e taua tele le e-mobility i le ausiaina o sini o le tau i Pale.

O le EV charger e mafai fo'i ona fa'aogaina nofoa fa'ata'avalevale ma fa'aalia ai se faiga e fa'afoe ai uaea ergonomic e fesoasoani i aveta'avale fa'apipi'i vave.

O loʻo i luga o le maketi i Europa ma le Iunaite Setete i le faʻaiʻuga o le tausaga, faʻatasi ai ma Amerika Latina ma Asia Pasefika e tatau ona mulimuli mai i le 2022.


Taimi meli: Oke-18-2021
  • Mulimuli mai ia i matou:
  • facebook
  • linkedin
  • twitter
  • youtube
  • instagram

Tuu lau Feau:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou