fu'a_ulu

O le poloketi soofaatasi a Saina ma Iapani ChaoJi ev e galue agai i le "CHAdeMO 3.0

O le poloketi soofaatasi a Saina ma Iapani ChaoJi ev e galue agai i le "CHAdeMO 3.0

O lo'o fa'ailoa mai le alualu i luma lelei i le taumafaiga fa'atasi a le Asosi a le CHAdeMO e to'atele i Iapani ma le fa'afoega o mea faigaluega a le Setete Grid a Saina i la latou mamanu fou fa'apipi'i mo ta'avale i le lumana'i mai atunu'u e lua.

O le taumafanafana talu ai na latou faʻasalalau ai se maliliega e galulue faʻatasi i luga o se mamanu fesoʻotaʻiga masani e taʻua o ChaoJi mo le faʻaaogaina i le lumanaʻi i Iapani, Saina, ma isi itulagi o le lalolagi e faʻaaoga ai le CHAdeMO poʻo le GB / T connector i aso nei.ChaoJi (超级) o lona uiga "super" i le gagana Saina.

O le CHAdeMO o le DC fast charging connector design na faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, i le Nissan LEAF.O ta'avale eletise fa'atau atu i Saina e fa'aogaina le GB/T fa'ailoga tulaga fa'apitoa i Saina.

O faʻamatalaga o le taumafaiga a ChaoJi sa muai faʻamaonia ae o lea ua sili atu ona manino.O le fa'amoemoe o le fa'ata'atia lea o se polo fou masani ma le ta'avale e mafai ona lagolago i le 600A e o'o atu i le 1,500V mo le malosi atoa o le 900 kW.E faʻatusatusa lea i le CHAdeMO 2.0 faʻamatalaga faʻafouina i le tausaga talu ai e lagolago ai le 400A i luga ole 1,000V poʻo le 400 kW.Saina GB / T DC charging standard ua lagolagoina le 250A e oo atu i le 750V mo le 188 kW.

E ui lava o le CHAdeMO 2.0 faʻamatalaga faʻatagaina e oʻo atu i le 400A e leai ni uaea faʻafefe vai ma faʻapipiʻi faʻapisinisi o loʻo maua, i le faʻatinoga, faʻatapulaʻa i le 200A poʻo le 75 kW i aso nei i le 62 kWh Nissan LEAF PLUS.

O lenei ata o se faʻataʻitaʻiga ChaoJi taʻavale e maua mai i le upega tafaʻilagi a le Japanese Car Watch lea na ufiufi ai se fonotaga a le CHAdeMO ia Me 27. Vaʻai i lena tusiga mo ata faaopoopo.

I le faʻatusatusaga, o le CCS faʻamatalaga e lagolagoina e Korea i Saute, Amerika i Matu, ma Europa taʻavale e lagolagoina e oʻo atu i le 400A faʻaauau i le 1,000V mo le 400 kW e ui o le tele o kamupani e faʻatauina le CCS e oʻo atu i le 500A.

O se fa'afouga fou o le CCS (ua ta'ua o le SAE Combo 1 po'o le Ituaiga 1) fa'aaogaina i Amerika i Matu ua fa'asalalauina aloa'ia ae o le pepa tutusa o lo'o fa'amatala ai le ituaiga 2 a Europa o le CCS plug design o lo'o i ai pea i le vaega mulimuli o iloiloga ma e le'i o'o i le taimi nei. avanoa fa'alaua'itele e ui o masini fa'atatau i ai ua uma ona fa'atau atu ma fa'apipi'i.

CHAOJI INLETS

Vaʻai foʻi: J1772 faʻafouina ile 400A DC ile 1000V

O le faʻauluuluga aloaʻia o le ofisa Europa o le CHAdeMO Association, Tomoko Blech, na tuʻuina atu se faʻamatalaga i luga o le poloketi ChaoJi i tagata na auai i se fonotaga a le E-Mobility Engineering Day 2019 na faʻatulagaina e le kamupani eletise Siamani Vector i lona laumua i Stuttgart, Siamani ia Aperila. 16.

Fa'asa'oga: o se fa'amatalaga muamua o lenei tusiga na sese le fa'aaliga a Tomoko Blech na tu'uina atu i se fonotaga a le CharIN Association.

O le ChaoJi plug fou ma le faʻaogaina o le taʻavale ua faʻamoemoe e sui ai le mamanu o loʻo i ai i luga o taavale i le lumanaʻi ma latou uta.O ta'avale i le lumana'i e mafai ona fa'aogaina ni uta o lo'o iai ni pa'u tuai CHAdeMO po'o ni palaka GB/T a Saina e ala i se mea fa'apipi'i e mafai e le aveta'avale ona fa'aofi mo sina taimi i totonu o le ta'avale.

O ta'avale tuai e fa'aaoga le CHAdeMO 2.0 ma muamua po'o le fa'asologa o le GB/T a Saina, peita'i, e le fa'atagaina ona fa'aoga se mea fa'apipi'i ma e na'o le fa'atosinaina o le DC e fa'aaoga ai ituaiga pa'u tuai.

O le fa'aaliga o lo'o fa'amatalaina ai se suiga fa'aSaina o le polo fou ua fa'aigoaina o le ChaoJi-1 ma se fa'aliliuga Iapani e ta'ua o le ChaoJi-2 e ui lava e mafai ona feso'ota'i fa'aletino e aunoa ma se fa'aoga.E le o manino mai i le faʻaaliga pe o le a tonu le eseesega pe o le a tuʻufaʻatasia suiga e lua aʻo leʻi faʻamaeʻaina le tulaga masani.O suiga e lua e mafai ona atagia mai ai le filifili "combo" fusi o le DC ChaoJi plug masani ma le AC charging plug standard o loʻo faʻaaogaina i atunuu taʻitasi e tutusa ma le CCS Type 1 ma Type 2 "combo" designs lea e tuʻufaʻatasia uma AC ma DC faʻatasi i totonu. se polo e tasi.

Ole tulaga ole CHAdeMO ma le GB/T o lo'o iai e feso'ota'i ma le ta'avale e fa'aoga ai le feso'ota'iga pasi CAN lea o lo'o fa'aaogaina lautele i totonu o ta'avale e fa'ataga ai vaega o le ta'avale e feso'ota'i ma isi.O le mamanu fou a ChaoJi o loʻo faʻaauau pea ona faʻaogaina pasi CAN e faʻafaigofie ai le fetaui i tua pe a faʻaogaina mea faʻapipiʻi ma uaea tuai.

E toe fa'aogaina e le CCS ia lava TCP/IP protocols e fa'aogaina e komipiuta e maua ai le initaneti ma fa'aogaina fo'i se vaega o le isi fa'ata'ita'iga e ta'ua o le HomePlug e la'u ai pepa fa'amaumauga maualalo i luga o se pine maualalo i totonu o le CCS plug.E mafai ona fa'aoga le HomePlug mo le fa'alauteleina o feso'ota'iga komepiuta i luga o laina eletise 120V i totonu o se fale po'o se pisinisi.

Ua atili ai ona lavelave le fa'atinoina o se mea e mafai ona fa'aogaina i le va o le CCS charger ma se ta'avale e fa'atatau i ChaoJi i le lumana'i ae ua manatu inisinia o lo'o galulue i le poloketi e tatau ona mafai.E mafai fo'i e se tasi ona fau se mea fa'apipi'i e fa'ataga ai se ta'avale CCS e fa'aoga se uaea fa'aola ChaoJi.

Ona o le CCS o loʻo faʻaogaina tutusa fesoʻotaʻiga faʻavae o fefaʻatauaʻiga faʻaeletoroni i luga o le initaneti e faigofie tele mo le faʻaogaina o le TLS security layer o loʻo faʻaogaina e tagata suʻesuʻe ma upega tafaʻilagi e faʻaoga ai sootaga "https".O le faiga a le CCS o lo'o tula'i mai "Plug and Charge" o lo'o fa'aogaina ai le TLS ma isi X.509 fa'asinomaga lautele e fa'ataga ai ma le fa'ataga otometi le totogiina pe a fa'apipi'i ta'avale mo le tauina e aunoa ma le mana'omia o kata RFID, kata fai aitalafu, po'o polokalama telefoni.O lo'o fa'alauiloa e le eletise Amerika ma kamupani ta'avale a Europa lona fa'atinoina i se taimi mulimuli ane o lenei tausaga.

Ua fa'ailoa mai e le Asosi a le CHAdeMO o lo'o latou galulue i le fetu'una'iga o le Plug and Charge mo le fa'aofiina i luga o feso'ota'iga pasi CAN e fa'aoga i ChaoJi.

CHAOJI fana

E pei o le CHAdeMO, ChaoJi o le a faʻaauau pea ona lagolagoina le faʻaogaina o le eletise ina ia mafai foi ona faʻaoga le pusa maa i totonu o se taavale e faʻatau atu ai le eletise mai le taʻavale i totonu o le laina poʻo totonu o se fale i le taimi o le paoa.O loʻo galue le CCS i le faʻaogaina o lenei tomai.

DC charging adapters e na'o le fa'aaogaina i aso nei e Tesla.O loʻo faʻatau atu e le kamupani se mea faʻapipiʻi mo le $ 450 lea e mafai ai e se taʻavale Tesla ona faʻaogaina se pusa faʻapipiʻi CHAdeMO.I totonu o Europa, Tesla talu ai nei na amata faʻatau atu ai se mea faʻapipiʻi e mafai ai e le Model S ma le Model X taʻavale ona faʻaogaina le CCS (Type 2) faʻa-papalagi e faʻaaogaina uaea.I se malologa ma le kamupani ua mavae so'otaga fa'atau, o le Fa'ata'ita'iga 3 o lo'o fa'atau atu i Europa fa'atasi ai ma se atunu'u CCS inlet.

O taʻavale Tesla na faʻatau atu i Saina e faʻaaogaina le GB / T standard i aso nei ma e ono suia i le ChaoJi design fou i se taimi i le lumanaʻi.

Tesla talu ai nei na faʻafeiloaʻi ai le version 3 o lana DC SuperCharger system mo le maketi i Amerika i Matu lea e mafai nei ona faʻapipiʻiina ana taavale e faʻaaoga ai se uaea malulu vai ma faʻapipiʻi i le maualuga o le amperage (e foliga mai e latalata ile 700A).Faatasi ai ma le faiga fou, o le S


Taimi meli: Me-19-2021
  • Mulimuli mai ia i matou:
  • facebook
  • linkedin
  • twitter
  • youtube
  • instagram

Tuu lau Feau:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou